Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Új futókör Albertfalván

Újbuda   |   2016, április 29 - 11:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Iskolai futóversennyel ünnepelték a hatodik újbudai futókör átadását április 28-án.

Második szakaszához ért a Kondorosi út, Albert utca, Csurgói út és Rácz László utca által határolt terület önkormányzat által finanszírozott felújítása. Először elhordták a régi lepusztult játszótérből megmaradt, töredezett betonplaccot melynek helyén közösségi kertet alakítottak ki 2015 szeptemberében. Mostanra egy 400 méteres rekortán borítású futókört és egy fitnesz parkot sikerült kiépíteni, a harmadik szakaszban pedig várhatóan a park is megújul. – Az újbudai futókörök igen népszerűek, a gyerekek szívvel-lélekkel sportolnak. Nagyon fontos, hogy ezt a versenyszellemet megtartsuk – mondta Hoffmann Tamás polgármester. Szabolcs Attila országgyűlési képviselő szerint fontos, hogy az önkormányzat mindenki által könnyen elérhető sportolási lehetőséget tudjon biztosítani a környékbelieknek. Kocsis Sándor az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője a szalagátvágó ünnepségen elmondta, Budapest kerületei közül Újbudán van a legtöbb futókör. Ezt az elsőséget továbbra is szeretnék megőrizni, ezért már most keresik annak lehetőségét, hogy hol legyen a következő.

A nyitóeseményre három környékbeli iskola diákjai kaptak meghívást. A váltófutásban résztvevő gyerekek óriási iramban rótták a köröket a pályán. Végül első helyen a Grosics Gyula Sport Általános Iskola diákjai végeztek, másodikak lettek az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola diákjai, harmadikak pedig a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai lettek. Márkus Ákos az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola testnevelő tanára elmondta, az intézmény tornaterme építkezés miatt jelenleg nem használható, ezért jó lehetőség számukra, hogy az iskola diákjai birtokba vehették az pályát a tavasz beköszöntével.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.