Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. hétfő, Hella

Új darabot mutatott be a Bethlen iskola táncműhelye

Újbuda   |   2014, június 12 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

13 szív, ha dobban címmel mutatta be új előadását a gépGYERMEKálma Kortárs Táncműhely a Karinthy Színházban. A vidám és erőteljes üzenetű darab azt járja körbe, hogy találkozhatnánk valódi önmagunkkal, ha képesek lennénk megállni a mindennapi rohanásban.

A gépGYERMEKálma kortárs táncműhely négy éve alakult a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban. Most befejezett darabját „13 szív, ha dobban” – címmel mutatta be nemrég a társulat, melynek eddig ez a második nagyobb előadása. Korábbi, az „Idő Peremén” című darabhoz képest ez a mostani könnyedebb, pozitív kicsengésű történet, melyben egy mesélő kislány kalauzolja a nézőt a hosszú utazás állomásain.

Takács Marina, a műhely vezetője szerint a darab azért hozza közel a világ egzotikus tájait, mert a hétköznapok beszűkült mikrovilágában gyakorlatilag csukott szemmel létezünk, nem észleljük magunk körül a világ történéseit, nem látunk ki életünkből. – A darab azt üzeni, álljunk meg egy kicsit és vegyük észre magunkat, barátainkat, családtagjainkat, és ne csak nézzünk, hanem lássunk is - mondta.

T.D. - ÚjbudaTV

 Új darabot mutatott be a Bethlen iskola táncműhelye