Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 8. hétfő, László

Új biciklitámaszok a forgalmas utakon

Újbuda   |   2022, augusztus 2 - 09:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén eddig összesen 67 új kerékpártámasz került Újbuda közterületeire. Ebből 15-öt még kora tavasszal, az elmúlt hetekben pedig 52-t helyeztek el olyan forgalmas helyszíneken, mint a Bartók Béla út, a Fehérvári út és a Villányi út belső szakaszai.

Ki ne pattanna bringára, hogy elkerülje a dugókat ezeken az utakon? A környéken számos kávézó, galéria, iroda és iskola van, amelyet a kialakított kerékpársávokon könnyen el lehet érni, és most már a bicikliket is gond nélkül le lehet támasztani a közelükben.

Az önkormányzat a BKK-val és Budapest Közút Zrt.-vel közösen a rollerek számára is felfestette a mobilitási pontokat, a Fővárosi Önkormányzat pedig szintén több helyszínre tett ki kerékpártárolókat.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.