Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Új autót kapott a közterület-felügyelet

Újbuda   |   2019, március 14 - 12:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata autót adományozott a közterület-felügyeletnek, a járművet Hoffmann Tamás polgármester adta át.

Az Újbuda Közterület-felügyeletnél folyamatosan igyekeznek frissíteni a személygépkocsi állományt, amelyben az önkormányzat hathatós segítséget nyújt évről évre – tudtuk meg Ócsai Mihálytól, a szervezet igazgatójától. A felügyeletnek jelenleg nyolc autója van, ezek egyikét cserélték újra, hogy a lakossági bejelentések kivizsgálásakor használják. - Leggyakrabban illegális szemétlerakóval kapcsolatban telefonálnak a közterület-felügyelethez – mondta Ócsai Mihály, aki az ünnepélyes átadáson hangsúlyozta: a felügyelet hosszú távon a büntetés helyett inkább a lakosság kényelmére, a bűnmegelőzésre kíván koncentrálni. - Fontos, hogy az újbudaiak biztonságban érezzék magukat egy tiszta és élhető környezetben – tette hozzá.

A Fraknó utcai központ 87 térfigyelő kamerából álló rendszerének bemutatásával egybekötött gépjárműátadáson Hoffmann Tamás polgármester elmondta, a felügyelet tevékenysége rendkívül összetett, ezért is fontos, hogy a mindenkori eszközpark jól felszerelt legyen. A köztéri kamerarendszer Újbuda teljes területét lefedi, a közlekedési csomópontoktól a kiránduló helyekig bezárólag. Ez az állandó megfigyelés garantálja, hogy a kerületben élők környezete tiszta legyen, és biztonságban érezhessék magukat. A közterület-felügyeleti tevékenység összetettsége miatt a szervezet gyakran együttműködik a rendőrséggel és a polgárőrséggel is – tette hozzá a polgármester.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.