Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 14. vasárnap, Marcell

Ügyintéző

Újbuda   |   2018, február 28 - 13:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Most induló rovatunkban a mindennapi életben felmerülő gyakorlati kérdésekkel, ügyes-bajos ügyekkel, és azok minél egyszerűbb megoldásával foglalkozunk.

Elektronikus ügyintézés tíz lépésben

1. Kattintson a http://kozigazgatas.ujbuda.hu/ugyintezes oldalon az eljáró szervezeti egységre, itt részletes tájékoztatást kaphat az érintett egység összes ügytípusáról. Ellenőrizze, hogy az adott ügynél van-e lehetőség az elektronikus eljárásra, ezt minden esetben a következő logó jelzi:

2. Ha az adott ügy beküldhető e-Papíron, ellenőrizze, milyen dokumentumok szükségesek az ügyindításhoz.

  • Ha formanyomtatványt kell benyújtani, akkor az ügyleírásnál jelölt formanyomtatványt töltse ki, és kinyomtatás után írja alá, vagy ha rendelkezik elektronikus aláírással, azzal hitelesítse. Ellenőrizze, hogy minden szükséges melléklet is rendelkezésére áll-e a feltöltéshez. A szükséges mellékleteket felsorolja az ügyleírás és a formanyomtatvány is.
  • Ha szabadszöveges benyújtásra van lehetőség, akkor elég egy egyszerű levél megfogalmazása az e-Papír felületen.

3. Ezt követően kattintson az „e-Papír” ikonra vagy a „Benyújtható itt” hivatkozásra, vagy böngészőjében nyissa meg a https://epapir.gov.hu weboldalt.

4. Jelentkezzen be ügyfélkapus azonosítójával.

5. A címzett mezőre kattintva válassza ki a „Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata” mezőt, majd az indítandó ügynek megfelelő ügytípust. Ha nem talál megfelelő ügytípust, az „Egyéb” kategóriát jelölje.

6. Ha nem természetes személyként, hanem gazdasági társaság nevében kíván eljárni, pipálja ki az azonosító adatok alatt található „Cégkapuból küldve szeretnék e-papírt benyújtani” rubrikát, majd adja meg a képviselt szervezet adószámát. Szervezet nevében csak ügykezelő vagy adminisztrátor tud e-Papíron keresztül eljárni.

7. Ha már folyó ügyben keresi a hivatalt, adja meg az ügy hivatkozási számát. Minden egyéb mező szabadon választott szöveggel kitölthető. Ezt követően kattintson a „Tovább a csatolmányokhoz” gombra.

8. Húzza bele vagy adja hozzá a csatolmányok mezőhöz a küldeni kívánt dokumentumokat. Ezt követően hitelesítse csatolmányait a „Hitelesítés” funkcióval.

(Ha minden dokumentumot legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírással látott el, erre nincs szükség.)

9. Kattintson a „Tovább a véglegesítéshez” mezőre, és a „Küldés” gomb megnyomását követően küldeménye perceken belül meg is érkezik tárhelyünkre.

10. Az érkeztetési és letöltési igazolás, valamint a hivatal válasza az Ügyfélkapus/

Cégkapus tárhelyére érkezik majd, amit a tarhely.gov.hu bejelentkezést követően ér el.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orosz hadifoglyok Újbudán  

Fotó: fortepan/Országos Széchényi Könyvtár

Az „orosz” foglyok egy része nemzetiségét tekintve nem volt orosz, és több nyelvész rájött, hogy ez kitűnő lehetőség a finnugor nyelvi kapcsolatok kutatására. Munkácsi Bernát az Esztergom melletti táborban talált adatközlőkre. Volt olyan pillanat, amikor ott 73 mordvint, 56 cseremiszt (saját nyelvükön: mari), 39 votjákot (udmurt), 2 zürjént (komi) tartottak nyilván. A kutató az udmurtoktól legkevesebb 522 népdalt, 30 mesét és elbeszélést, 53 néprajzi közlést, 9 pogány imádságot, több találós kérdést, közmondást és tengernyi, addig tudományosan feldolgozatlan szót gyűjtött.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.