Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Tűzoltókat jutalmaztak a Szent Flórián nap alkalmából

Újbuda   |   2019, május 10 - 15:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Huszonkilenc újbudai tűzoltót jutalmaztak a Szent Flórián-nap alkalmából a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság – Dél-budai Kirendeltség XI. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságán. Az elismeréseket Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Varga Ferenc, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át.

Az ünnepségen jelentették be, hogy Pintér Sándor belügyminiszter emlékérmet adományozott Újbuda polgármesterének a katasztrófavédelem területén végzett önkéntes munkája elismeréseként. Hoffmann Tamás beszédében kiemelte: az elismerés nemcsak neki szól, hanem az egész önkormányzatnak, a képviselő-testületnek is. – Újbuda Önkormányzata mindig támogatta a tűzoltók munkavégzését, tevékenységét, ezzel is meghálálva, amit az újbudai polgárok életének és vagyonbiztonságának védelmében tesznek – hangsúlyozta a polgármester.
Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok szerint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság legnagyobb támogatója Újbuda Önkormányzata, amely folyamatosan bizonyítja, hogy a kerület a sajátjaként kezeli az itteni tűzoltóságot. Az eseményen Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója külön jutalmat adott át a tavaly szeptemberi Hengermalom úti tűz­esetnél helytálló tűzoltóknak.


D. B. S.