Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Tűzoltók adománya a Mikulásgyárnak

Újbuda   |   2019, december 5 - 09:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

A XI. kerületi hivatásos Tűzoltóparancsnokság tartós élelmiszereket adományozott a Mikulásgyárnak.

Immár ötödik alkalommal vitt adományokat a Mikulásgyárba a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság. A beavatkozói állomány szolgálati csoportjai idén 45 ezer forintot gyűjtöttek össze, a teljes összeget tartós élelmiszer vásárlására fordították.

Az adományból az alábbiakat vették:

50 kg száraztészta

30 kg liszt

30 kg cukor

30 liter étolaj

30 kg rizs

30 kg só

30 kg háztartási keksz

50 db sertés májkrém

30 db szárnyas májkrém.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.