Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Tűzoltók a Mikulásgyárban

Újbuda   |   2016, január 4 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Ahol a fájdalom, ott a tűzoltó” hirdette a római kori tűzoltók jelmondata, ehhez szerettük volna hozzátenni, hogy akkor is ott van a tűzoltó, amikor segítségével örömet okozhat embertársainak - írta közleményében a Dél-budai Katasztrófavédelem.

Ennek érdekében kezdtek el gyűjteni az újbudai tűzoltók és az így összegyűlt közel egy mázsa tartós élelmiszert a készenléti szolgálat jutatta el tűzoltófecskendővel aranyvasárnap az Ötvenhatosok terén felállított Mikulásgyárba, ahol a rászoruló családoknak gyűjtöttek adományokat a rászoruló családoknak. Reményeik szerint, ha kis mértékben is, de hozzájárulhattak, hogy a szeretet ünnepén mosolyt csaljanak nehéz sorsú embertársaik arcára. Felhívták a figyelmet a régi igazságra, miszerint ADNI JÓ!

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.