Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Tűzgrafikus kapta Újbuda különdíját

Újbuda   |   2018, augusztus 10 - 10:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Félszáz kézműves foglalkozás 219 képviselője küldte el legszebb alkotását a Magyar Kézművességért Alapítvány nyári pályázatára. Munkáikból a Duna Palotában rendeztek kiállítást, a díjazottak között újbudai művész is van.

Idén is a Duna Palota ad otthont A Magyar Kézművességért Alapítvány jubileumi, 25. alkalommal megrendezett nyári kiállításának. Az alapítvány az IPOSZ-szal és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve hirdette meg kettős tematikájú pályázatát MAGYAR KÉZMŰVESSÉG – 2018 valamint MÁTYÁS KIRÁLY ÉS KORA – KÉZMŰVES SZEMMEL címmel. Az országos pályázatra 219-en neveztek, az ünnepélyes díjátadót augusztus 7-én tartották. Újbudáról idén Rónaszegi János tűzgrafikust jutalmazták. Az önkormányzat által felajánlott díjat Csernus László önkormányzati képviselő adta át a tűzzel rajzoló művésznek.

Rónaszegi János a Senior KiMitTud vetélkedőkön is bizonyította tehetségét, és több díjat is nyert. A Magyar Kézművességért Alapítvány kiállításán Mátyás királyt, Beatrix királynét valamint a fekete hollót ábrázoló fába égetett alkotásai láthatóak. A tárlat augusztus 27-ig tekinthető meg.

D. B. S.