Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Triatlontábor a kerületben

Újbuda   |   2014, július 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Úszás, kerékpározás és futás iránt érdeklődő 4 és 14 év közöttieket vár táborozni az Uniqa Team Újbuda SE. Az utolsó táborokat augusztus 4-8, illetve augusztus 25-29 között tartják Kamaraerdőn.

A táborok fő célja a triatlon megismertetése és megszerettetése. A résztvevők belekóstolhatnak az úszás helyes versenytechnikai elemeinek elsajátításába, a kerékpáros ügyességi pályákon pedig kétkerekű tudásuk is biztosabbá válhat.

A triatlon egy természetközeli sportág, ami változékonyságával ki tudja szakítani a gyermekeket a hétköznapokból, a számítógépes játékokat is könnyen feledteti. - Azt szeretnénk, hogy a gyermekek közelebb kerüljenek ahhoz a sportághoz, ami alap szinten mindenkinek megy, amit mindenki kedvel. Nem mindegy azonban, hogy milyen technikai felkészültséggel triatlonoznak a gyermekek – áll az egyesület felhívásában.

A csapat utánpótlása három és fél éve indult, azóta az ország legnagyobb létszámú klubjává vált.
Az Uniqa Team Újbuda SE-nél 4 éves kortól tanulnak úszni, illetve nyáron kerékpározni és futni a gyerekek, hétéves kortól pedig edzésszerűen is bekapcsolódhatnak a sportágba. Utánpótlás csoportból a kis élversenyzői csoporton át akár a felnőtt válogatottságig is eljuthatnak az olimpiai ambíciókkal rendelkező sportolók.

Azoknak is megoldott a sportolásuk Uniqa Teamnél, akik az amatőr sportot helyezik előtérbe. Felnőtt amatőr sportolóik senior kategóriában érnek el kiváló eredményeket a korosztályos Országos Bajnokságokon.

- Büszkék vagyunk arra, hogy klubunk az ország legjobbjai között van. Az Uniqa Team Újbuda SE 2013-ban az Elit egyesületi ranglistán aratott győzelmet, a klubok összesített rangsorában az előkelő 2-ik helyen végzett – mondja Márkus Emese, az Uniqa Team utánpótlás-vezetőedzője.

További részletek az egyesült weboldalán és közösségi oldalán:
www.uniqateam.hu
FB: Uniqa Team Újbuda SE

Újbuda

Triatlontábor a kerületben

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.