Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 11. csütörtök, Zsuzsanna, Tiborc

Tovább nőtt a kitűnően érettségizett diákok száma

Újbuda   |   2017, július 4 - 09:30Nyomtatóbarát változatSend by email

Évről évre nő a középiskolai éveket kitűnő érettségi bizonyítvánnyal záró diákok száma Újbudán. Ez elsősorban a kerületi iskolák magas oktatási színvonalának, a pedagógusok áldozatos munkájának és a szülői támogatásnak köszönhető – mondta Molnár László alpolgármester a diákok köszöntésekor.

Az idén 121 olyan végzős vehette át az önkormányzat elismerő oklevelét és a könyvajándékot, aki kitűnő érettségi bizonyítvánnyal a kezében mondott búcsút a középiskolának. Tavaly 76, azt megelőzően pedig 60 tanuló részesült ilyen elismerésben. A kerület iskoláiban magas színvonalon zajlik az oktatás, a pedagógusok áldozatos munkát végeznek, a szülők mindenben támogatják gyermekeiket – mondta a diákokat köszöntő ünnepségen Molnár László. Az alpolgármester reméli, ezek a gyerekek az egyetemi, főiskolai tanulmányaik után visszatérnek Újbudára, és tovább növelik a kerület szellemi tőkéjét.

Az egyik kitüntetett diák, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumból elballagott Mozol Gábor három idegen nyelven, angolul, németül és franciául beszél. A tanulás mellett rendszeresen sportol, érdekli a politika, így az európai diákparlament tagjaként is kiemelkedő munkát végzett középiskolai évei alatt. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügyi szakán folytatja. Tervei között szerepel, hogy még az egyetemi tanulmányaival párhuzamosan – rendszeres sporttevékenység mellett – szerez szakmai gyakorlatot, a diploma után pedig lehetőség szerint a kerületben kamatoztatja majd tudását.

T. K.