Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Tojás, nyuszi – mindenféle jót hozott a húsvét

Újbuda   |   2016, március 24 - 09:01Nyomtatóbarát változatSend by email

Változatos programok, ajándékok színesítették az idősek húsvétját több otthonban. A vendégművészek produkciónak, a kerületi iskolások kézműves tárgyainak egyaránt örültek az otthonlakók.

A Keveházi Idősek Otthonának nappali klubjában több évtizedes hagyomány, hogy az időseknek számos programmal kedveskednek az ott dolgozók, és színes ajándékokat küldenek az újbudai iskolások. Az ünnepi készülődésben a bentlakók és a klubtagok, azaz a nappali ellátásban részesülők is rendre szerepet vállalnak. Tavaly Hoffmann Tamás polgármesterrel közösen készítettek origamit, idén vendégművészek előadását hallgatták meg, miközben a gondozók kedves, festett, figurás tojásokat osztottak szét. Ezeket az apró ajándékokat gyerekek küldték nekik. Az idei rendezvényen a polgármester mellett részt vett Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő is. Szabó Imréné a tagozat vezetője hangsúlyozta, az ünnepi előkészületek és a mindennapos programok egyaránt jót tesznek az időseknek, színesítik életüket.

A Kenderesi Idősek Otthonában is izgalmas ünnepi rendezvényre került sor. A húsvét alkalmából tojás alakú tárgyakból összerakott ajtódíszt készítettek a nappali klub tagjai. - A kézműves foglalkozásokon új technikákkal is megismerkedhettek – mondta László Gábor, a Kenderesi Idősek Otthonának klubvezetője. Az idősek, és nyugdíjasok meghitt beszélgetésben elevenítették fel emlékeiket a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó szokásokról, hagyományokról és ételekről. Az eseményen Hoffmann Tamás polgámester és Görög András önkormányzati képviselő is részt vett.

T. K.