Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Több mint száz hallgató a BEAC és az ELTE sportnapján

Újbuda   |   2016, február 9 - 09:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Első nemzetközi sportnapját tartotta a BEAC és az ELTE február 5-én az egyetem újbudai sporttelepén. A rendezvény célja az volt, hogy a külföldi hallgatókkal megismertesse az egyetem sportos oldalát és segítségével összetartó közösséggé formálja a tanulmányaikat itt végző diákságot.

A világ minden tájáról érkeztek egyetemi hallgatók a BEAC Újbudai sportcsarnokába február 5-én. Az egyesület és az ELTE Nemzetközi Iroda közös sportnapot rendezett. Az érdeklődők nem csak a népszerű csapatsportágakat – mint a labdarúgás, a röplabda és a kosárlabda – hanem a BEAC és az ELTE sportkínálatában is szereplő dinamikus jógát, aerobikot, kettlebellt, funkcionális köredzést és a zumbát is kipróbálhatták, valamint egy látványos cheerleader bemutatót is láttak.

A BEAC edzői és az ELTE HÖK sportösztöndíjasai által tartott edzéseire13 országból érkeztek a hallgatók; többségük Németországból, Franciaországból, és Olaszországból, de volt Brazil, indiai, kínai, Ausztrál és az Amerika Egyesült Államok származó érdeklődő is. A hallgatók választ kaphattak sporttal kapcsolatos kérdéseikre, kézhez kapták az első angol nyelvű Sportkisokost, amelyben kifejezetten külföldieknek ajánlanak sportolási lehetőséget az ELTE-n és a BEAC-ban. A sportrendezvény lelkes fogadtatása és a pozitív visszajelzések miatt a BEAC szeretne minden félévben hasonlót rendezni.

Újbuda