Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Testvérvárosi találkozó Újbudán

Újbuda   |   2018, november 9 - 11:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda hét testvérvárosából érkező vendégeket fogadott a Kerület Hete alkalmából Hoffmann Tamás polgármester. Ada, Bene, Kézdiszentlélek, Marosvásárhely, Rusze, Trogir, Isztambul, valamint Újbuda delegációi a kölcsönös ajándékozást követően a partnertelepülések irányát mutató Bocskai úti oszlopnál helyezték el virágaikat.

Az elmúlt években sikeres volt az együttműködés Újbuda és testvérvárosai között, különösen a kultúra és a sport területén – mondta az eseményen Hoffmann Tamás. A polgármester a partnertelepülések sokszínűségét emelte ki. Más jellegű Újbuda kapcsolata a kárpátaljaiakkal és más egyes fővárosok nagyobb kerületeivel. Utóbbiaktól számos jó gyakorlatot vehetünk át – tette hozzá a kerület vezetője.

Az önkormányzat több határon túli magyar lakosságú települést támogatott ebben az évben: Bene művelődési házának felújításához anyagi támogatást adott, Kézdiszentléleken a Perkői Búcsút színesítette egy színpadi programmal, amelyen a Budapesti Operettszínház tagjai is szerepeltek. A székelyföldi település jelentős anyagi támogatást kapott az árvíz sújtotta területek újjáépítéséhez is – emlékeztetett Balogh Tibor, Kézdiszentlélek polgármestere.

Nyáron sikeresen zajlott le a gyerekek cseretáboroztatása Adával, Marosvásárhellyel, Benével, Kézdiszentlélekkel, emellett a Magyar Nyelvért Díjat is kiosztották – emelte ki Sass Szilárd testvérvárosi tanácsnok. Rusze és a mostani partnervárosi találkozótól a cseh, illetve a lengyel választások miatt távol maradó Zoliborz, valamint Prága V. kerülete évek óta folyamatosan szervez Újbudával közös sportprogramokat. November végén pedig három XI. kerületi művésznek lesz kiállítása Isztambul Bahcelievler kerületében.

(Újbuda)