Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. hétfő, Hella

Teqball verseny a Gold Centerben

Újbuda   |   2016, január 25 - 12:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagy érdeklődés örvezte a XI. kerületi Gold Centerben megrendezett egyéni Teqball Kupát január 23-án. A verseny győztese az ötletgazda Borsányi Gábor lett, második helyen Varga Bence, harmadik helyen Weimann Richárd végzett.

A Teqball mind profi focisták, mind amatőr sportbarátok számára alkalmas technikai tudásuk, koncentrációs készségük és állóképességük fejlesztésére. A labdarúgás legtisztább válfajának is tartják, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus és a szerencsefaktor is teljes kizárható, azaz csakis a jobb játékos győzhet. Ezt az új, magyar fejlesztésű futball alapú sportot ketten, négyen vagy akár egyedi szabályokat alkalmazva többen is játszhatják.

Az újbudai Teqball Kupára 27 játékos nevezett, közülük többen vidékről utaztak a fővárosba, hogy összemérjék tudásukat. Az indulók között volt Kozma István többszörös válogatott labdarúgó, illetve Borsányi Gábor a sportág megalkotója is. A döntő összecsapásban végül - rendkívül bravúros játék után - Varga Bence maradt alul a Teqball ötletgazdájával szemben. Így első helyen Borsányi Gábor, második helyen Varga Bence, harmadik helyen Weimann Richárd végzett.

A hétvégi bajnokság szervezéséért felelős Murányi Gergely projektigazgató szerint Újbuda rendkívül sokat tett a sportág fejlődéséért. A Teqball hódító útjának elején jár, a XI. kerület azonban már több beltéri és kültéri Teqball asztallal is büszkélkedhet. A BME területén bárki kipróbálhatja az új sportágat.

T. K.