Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. csütörtök, Mária

Teljesen megújul a Keveháza Utcai Óvoda játszóudvara

Újbuda   |   2019, augusztus 30 - 11:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tavaly nyáron készült el a Keveháza Utcai Óvodában a játszóudvar felújításának első üteme, amely során az épület mögötti udvarrész egyik fele újult meg. Elbontották a régi, rossz állapotú homokozót és játékokat, helyettük korszerű játszóeszközöket helyeztek ki ütéscsillapító burkolatra. Az udvart kismotorpálya foglalja keretbe, ennek kiépítése idén folytatódik. A második ütemben, most nyáron az épület mögötti udvarrész másik felén is elbontották a régi játékokat.

Ezeket korszerű játszóeszközökre cserélték le, és ütéscsillapító burkolatot fektettek le. A pálya befejezésével teljesen körbemotorozhatóvá válik az óvoda hátsó udvara. A két ütemben összesen tizenkilenc új összetett játszóeszköz, hinta, babaház, valamint öt új homokozó került a játszóudvarra.
A felújítás során összesen huszonöt fát ültettek el. A fák, cserjék és gyepesített területek öntözésére automata öntözőrendszert építettek ki. A játszóudvarra ivókút és párakapu is került. A fejlesztések költsége meghaladja a 47 millió forintot.
Várhatóan októberre befejeződik a Törcsvár Utcai Óvoda kibővítése is. Két éve megújult itt a csoportszobák elhelyezését szolgáló épületrész homlokzata és tetőzete, korszerű szigeteléssel. Az óvoda rekonstrukcióját idén a rossz műszaki állapotú gazdasági épületrész elbontásával és egy 624 négyzetméter alapterületű új épület kialakításával folytatják. Két új csoportszoba mellett az új épületben tornaterem, egyéni fejlesztőszobák, melegítőkonyha, irodák és kiszolgálóhelyiségek is helyet kapnak. Az udvar is megújul, a régi épület helyén játékra alkalmas tereket alakítanak ki új burkolattal.
A folyamatban lévő beruházás, az eszközbeszerzés és a játszóudvar kialakításának költsége 450 millió forint körül várható, ezt az önkormányzat saját forrásból fedezi. Az átadást követően két új csoportban további hatvan kisgyermeket tudnak fogadni Sasadon.
(Újbuda)