Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 31. péntek, Árpád

Tehetséggondozó tábor Soltvadkerten

Újbuda   |   2014, augusztus 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén szerveztek először tehetséggondozó tábort a soltvadkerti önkormányzati üdülőben. Az Újbuda Önkormányzata által támogatott táborban több tehetségterületen foglalkoztatták a gyerekeket, akik olyan tudásra tehettek szert, amilyet iskolai keretek között nem kaphatnának meg.

A táborba induló csapat a Baranyai utcai Bárdos Lajos iskola előtt várta, hogy megérkezzen értük a busz. Hoffmann Tamás polgármester az indulás előtt köszöntötte a gyerekeket, útravalónak pedig mindenkinek egy vándorbatyut nyújtott át, amely a nyaraláshoz és a tanuláshoz egyaránt hasznos kellékeket rejtett. A tehetséggondozást hosszú évek óta kiemelt feladatként kezeli az Újbudai Pedagógiai Intézet (UPI): rendszeresen szervez a témában konferenciákat, versenyeket és tanfolyamokat. Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet is viselő UPI korábban sikeresen vett részt a Tehetség Szárnyain elnevezésű programon, melynek elsődleges célja, hogy országos tehetségsegítő hálózatot alakítson ki. A rászoruló kerületi gyerekek nyaralási színhelyéül is szolgáló soltvadkerti önkormányzati üdülőben drámajáték, színjátszás, valamint matematikai, logikai, természetismereti és képzőművészeti foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek.

A közel hatvan táborozó a kerületi tanulmányi versenyeken adott tantárgyakban elindult tanulók közül került ki (nem volt feltétel, hogy helyezést érjenek el). Így biztosan olyanok mentek el, akik komolyan érdeklődnek az adott terület iránt. Az intenzív táborban délelőtt és délután is 2-3 órás tehetséggondozó foglalkozásokat szerveztek. – Célunk, hogy olyan módszereket és tudást adjunk át a gyerekeknek, melyeket csak az iskolai tanórákon kívül sajátíthatnak el – mondta Verőné Jámbor Noémi, az UPI munkatársa.

– A tehetséggondozás komoly munka, ezért mindig is nagy figyelmet fordított rá a kerület – emelte ki Hoffmann Tamás. – A pedagógusoknak egész évben figyelniük kell a gyerekeket, hogy meglássák bennük a tehetséget, és segítsék kibontakoztatni. Ez a folyamatos munka tanárnak, diáknak egyaránt megterhelő, ezért előnyös, ha a tanulást összekötjük a pihenéssel – jelentette ki a polgármester. A táborba nemcsak állami, hanem egyházi és más fenntartású iskolákból is utaztak diákok.

T.D. - ÚjbudaTV