Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Tehetség Tábor a Vadkerti-tónál

Újbuda   |   2019, augusztus 28 - 11:09Nyomtatóbarát változatSend by email
Újbuda Önkormány­zatának támogatásával az Újbudai Pedagógiai Iroda és az Újbudai Tehetségsegítő Tanács idén is intenzív tehetséggondozó tábort szervezett a XI. kerületben tanuló, kiemelkedő eredményeket elérő diákok számára Soltvadkerten.
Már hagyomány Újbudán, hogy a kerületi általános iskolák 5–8. osztályos diákjainak tehetséggondozó tábort szervez az önkormányzat augusztus végén, a vakáció záróhetében. Idén összesen 93 diák, nyolc diáksegítő és 11 pedagógus töltött el hat napot a Vadkerti-tónál, ahol a szórakozás és az önfeledt baráti együttlét mellett öt tehetségterületen (képzőművészet, logika, matematika, színész-drámajáték és természetismeret) folyt a munka minden délelőtt és délután.
A táborban a különféle tanulmányi versenyeken jó helyezést elért diákok vehettek részt, valamint olyan szorgalmas, kreatív tehetségek is, akiket szaktanáraik, szüleik ajánlottak. A gyerekek táborozási költségét nagymértékben Újbuda Önkormányzata állta, a táborlakók ismereteit, tudását és élményeit pedig a kerületben dolgozó tehetségfejlesztő szakemberek, pedagógusok segítették. Amellett, hogy a hat nap alatt a gyerekek megtanultak még otthonosabban mozogni a képzőművészet, a színház, a természettudományok területén, sokat sportoltak és fürödtek is.
Mint minden évben, most is egy központi téma köré építették fel a foglalkozásokat. Idén II. Rákóczi Ferenc és a kuruc kor volt a téma, így lett a Tehetség Tábor elnevezése 2019-ben Rákóczifalva, ahol az összes csapat egy-egy kuruc tábornokról kapta a nevét.
Idén nyáron is számtalan tábor közül válogathattak a kerületi családok, Újbuda Önkormányzata változatos programkínálattal igyekszik évről évre segítséget nyújtani a szülőknek. A hagyományos Kamaraerdei Nyári Napközis Táborban csak az étkezésért kell fizetni az iskolában megszokott térítési díjat. A természetvédelmi terület közelében fekvő létesítményben az elmúlt időszakban rengeteg fejlesztést hajtottak végre: megújult a hangosítás, a nagy sátor lelátója és színpada, felújították a vizesblokkokat, a foglalkoztatókat, új KRESZ-parkot hoztak létre. A táborozókat két homokos strandröplabda-, két kosárlabda- és két műfüves focipálya, valamint két felújított feszített víztükrű medence várta. A kerületben számos sporttábort is meghirdettek. A Kánai úti Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban és a Nyéki Imre Uszodában táborozó gyerekeket és edzőiket ajándékcsomagokkal is meglepte az önkormányzat és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.
T. E.