Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Te miért akarsz vállalkozni?

Újbuda   |   2018, március 6 - 15:02Nyomtatóbarát változatSend by email

A Vállalkozz okosan! - Az ötlettől a piacra lépésig című kiadványról volt szó a Spin Off klub legutóbbi rendezvényén. Petheő Attila és Vecsenyi János könyve útmutatóként szolgál kezdő vállalkozóknak.

Az újbudai vállalkozói klub hétfői rendezvényén megtelt a B32 Galéria és Kultúrtér nézőtere. Az előadó, Vecsenyi János évtizedek óta oktat és publikál vállalkozási, gazdasági és vezetéselméleti témakörökben, népszerűsége láthatóan töretlen. Az 1978 óta tanító egyetemi tanár a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központjának igazgatója, nemcsak elmélettel foglalkozik, hanem dolgozott multinacionális és kisvállalkozási területen is.

A Spin-Off Klub közönsége részben vállalkozást tervez, vagy a családi üzlet átvételét fontolgatja, ezért gyakorlati útmutatóra számítottak. Vecsenyi szerint a legtöbben úgy gondolják, hogy a vállalkozáshoz elsősorban pénz kell, pedig annál fontosabb, hogy pontos piaci, kereslet-kínálati felmérések birtokában vágjanak bele ötletük megvalósításába, hiszen, ha fizetőképes igény van egy termékre, akkor nem lehetetlen, hogy a vevők finanszírozzák az induló vállalkozást. Úgy véli, nem elég akarni a sikert, a felkészülés is elengedhetetlen. Ebben nyújt segítséget a már említett könyv, de ezen felül ingyenes webes felület is segíti az információszerzést. Felhívta a figyelmet, hogy a gyakorlat még a legjobb tanácsadó mellett is fontos: nagyjából tízezer munkaóra befektetését tartja elegendőnek ahhoz, hogy profi vállalkozó legyen valakiből.

B.GY.