Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Tavaszváró piknik volt a Bikás parkban

Újbuda   |   2018, március 26 - 13:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata Tavaszváró Pikniket tartott a Bikás parkban március 24-én. A hideg idő ellenére sokan voltak kíváncsiak a fellépőkre, a finom ízekre valamit a gyerekeknek és családoknak szóló programokra. Az esemény fővédnöke Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője és Hoffmann Tamás polgármester volt.

Sokan válaszoltak helyesen az Újbuda kvízjáték helytörténeti kérdéseire, még többen vettek részt a pecsétgyűjtő játékban a Bikás parki Tavaszváró Pikniken. Értékes ajándékokat, sporteszközöket, rollereket és kerékpárokat vihettek haza, a nyereményeket Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselő, Németh Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Hoffmann Tamás polgármester adta át.

A színpadon sok helyi előadóművész lépett fel, elsőként a Csipet Csapat együttes szerzett örömet a gyerekeknek, majd a Karinthy Színház művészei szórakoztattak. A kerületi kötődésű Fele Királyság zenekar virtuóz muzsikája már nemcsak a gyermekekhez szólt. Bár délutánra sem lett jobb az idő, Freddie koncertjére rengeteg rajongó érkezett, a Budapest Voices acapella együttes pedig a legnagyobb hazai slágereket adta elő. A Bikás parki fergeteges buli végül Charlie-nak volt köszönhető, akivel együtt énekelte a közönség a jól ismert dalokat.

A Tavaszváró Pikniken rengeteg játék, kézműves foglalkozás várta gyerekeket és szüleiket, a szervezők igyekeztek a közelgő ünneppel, a húsvéttal kapcsolatos szórakoztató programokat hozni az eseményre. Volt tojáskeresés, tojásgurítás, tojásfutam, sőt még tojáscurling is, és lehetett sonkát dobálni is. Lázár chef igazi húsvéti ízekkel, a legfinomabb húsvéti étkekkel örvendeztette meg a tavaszvárókat.

A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár is rendszeres vendége a Bikás parki rendezvényeknek. Idén is több sátorral és katonai járművel érkeztek, amelyekbe a gyermekek beülhettek, felmászhattak rá, illetve megismerhették a katonák életét, fegyvereit.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.