Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. csütörtök, Emőke

Tarolnak a medvék

Újbuda   |   2020, október 30 - 12:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Élre állt a MAC HKB Újbuda az Erste Ligában.

A siker egyik okát Kangyal Balázs edző a nyári felkészülésben látja. – A munka valahol mindig kifizetődik. Nagyon sokat edzettünk a nyáron. A cél az volt, hogy több játékidőt adjunk a fiataloknak a tapasztaltabb játékosokkal együtt, és ez vezetett eredményre. Persze szerencse is kellett. Az elején elkerültek minket a betegségek, így a felkészülés zökkenőmentes volt – fogalmazott lapunknak.

A szlovák Tipsport Ligából az Erste Ligába érkező csapat vezetője még úgy érzi, nem ismeri igazán az ellenfeleket. – Hiába néz egy edző korábbi videókat, a legjobb támpont mindig az, amikor már megmérkőztünk velük, abból ki lehet indulni. Eddig még csak néhány meccsen vagyunk túl, most felgyorsulnak az események, tíz nap alatt öt mérkőzésen kell helytállniuk a fiúknak – tette hozzá Kangyal Balázs.

A koronavírus terjedésének második hulláma azonban az Erste Liga küzdelmeit is tönkreteheti. Kangyal Balázs elmondta, hogy a gárdát segítő egészségügyi személyzettel folyamatosan egyeztetnek, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a játékosok ne kapják el a fertőzést, és ők se fertőzzenek meg másokat.

Nagy Krisztián center elmondta, túl azon, hogy az alapvető higiénés szabályokat betartják, és a meccseken kívül nem tartózkodnak más csapatokkal egy légtérben, a magánéletükben is korlátozzák a társas összejöveteleket. – Limitáljuk a vásárlások, piaclátogatások számát, a vacsorákat – árulta el a játékos –, az egyéb társas esti programokat pedig hanyagoljuk. Annak érdekében, hogy a munkánkat megtarthassuk és működhessen a Liga, minden áldozatot meg kell hoznunk – hangsúlyozta Nagy Krisztián.

Ottjártunkkor a győri Titánok elleni mérkőzésre készült az együttes, Molnár Bálint csatár szerint minden összecsapásra ugyanolyan keményen edzenek, elsősorban a saját játékerejükre koncentrálnak. A fiatal játékos már érzi a csapategységet, és ezt tartja sikereik fő okának is. Bár az alapszakasz első meccseiből komoly következtetéseket még nem lehet levonni, az már nyilvánvaló, hogy Kangyal Balázséknak sikerült jól védekező, támadásokban is hatékony csapatot összeállítani, remélhetőleg a szerencse is kitart mellettük.

A szintén Újbudán, a Tüskecsarnokban edző és játszó Ferencváros ugyan hosszabbításban legyőzte a MAC-ot, de nekik kevésbé eredményes az idénykezdés. Hosszabbításban szerezték meg a másik győzelmüket is, a Csíkszereda ellen, a többi mérkőzésükön pedig kikaptak a DEAC-tól, a Gyergyótól és a Brassótól is hazai pályán, így csak a 6. helyen állnak jelenleg az Erste Liga tabelláján.

D. B. S.