Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

Tanévnyitó konferencia: folytatni kell a megkezdett feladatokat

Újbuda   |   2015, szeptember 14 - 11:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudai pedagógusoknak tartottak tanévkezdő konferenciát szeptember 9-én a Polgármesteri Hivatal épületében. Az eseményt Újbuda Önkormányzata, a Klébelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti XI. Tankerülete valamint a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. szervezte.

A félnapos szakmai programot Simicskó István a kerület országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszter nyitotta meg. Szerinte Újbuda pedagógusai kiváló munkát végeznek, ami látszik a versenyeredményeken is. Hangsúlyozta: fontos a gyerekek felelősségérzetének, és a felelős döntéshozatal képességének kialakítása. Hoffmann Tamás polgármester összefoglalta a nyáron elvégzett felújítási munkákat, melyekre mintegy 300 millió forintot fordított az önkormányzat. Ebből az összegből újultak meg a bölcsődék, óvodák és iskolák, valamint bővült az intézményhálózat számítógépparkja.

Madarász Hedvig, az EMMI Köznevelésért felelős Államtitkárságának főosztályvezetője a 2015/16-os tanévre vonatkozó jogszabályi változásokról beszélt. Szó volt a pedagógushiány kezeléséről, arról, hogy a jövőben alkalmazni lehet azokat a főiskolai, egyetemi hallgatókat, aki nyelvvizsga hiányában nem kapnak diplomát. A vizsga teljesítésére a következő két évben lesz lehetőségük.

Újbudán eddig is működött pedagógiai intézet, amiért Láncky Edit a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ megbízott főosztályvezetője szerencsésnek tartja a kerületet és szerinte folytatni kell a megkezdett pedagógiai feladatokat.

H.L.