Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Tanévnyitó fesztivál a Savoya Parkban

Újbuda   |   2015, augusztus 8 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hobo és bandája, a KFT, a Balkan Fanatik koncertje, Takács Nikolas és Szabó Ádám fellépése, kukazene, hangszercsépelés, gyerekprogramok és nyeremények várják a családokat augusztus 29-én a budapesti Savoya Parkban. Az idén 11 éves bevásárlóközpont és Újbuda Önkormányzatának közös tanévnyitó fesztiváljára az iskolásokat és szüleiket is szeretettel várják.

Tizenegyek vagyunk címmel, nagyszabású, egész napos tanévnyitó fesztivált rendeznek 2015. augusztus 29-én, szombaton a budapesti Savoya Parkban. A bevásárlóközpontban délelőtt 10 órakor indulnak a programok, amelyekkel a nyári szünidő utolsó hétvégéjén együtt kapcsolódhatnak ki a családok. A kisszínpadon a nap folyamán fellép az X-Faktorból ismert Takács Nikolas és Szabó Ádám, valamint gyerekműsorral kedveskedik a Brass In The Five fúvósötös. Az igazi ütősegyüttes, a Strokes Európában szinte egyedülálló módon – kukákon, hordókon és csöveken – dobol el könnyű- és komolyzenei slágereket. Egy másik fellépő csapat, a Bélaműhely Könnyűzenekar interaktív, hangszercsépelő játékában a gyerekek maguk is kipróbálhatnak újrahasznosított hangszereket, például a számítógépes klaviatúrából készült csörgőt vagy a bicikliküllőből varázsolt dobot. A Savoya Parkban 10–16.30 óráig nyereményjáték is zajlik a Trambulin Színház szervezésében: azok között, akik végigmennek a pecsétgyűjtős játékokon, Újbuda jóvoltából egy 100 000 forint értékű osztálykirándulást sorsolnak ki.

Az idén 11. születésnapját ünneplő Savoya Park és a XI. kerület közös tanévnyitó rendezvényén késő délutántól nagyszabású, szabadtéri koncertekkel folytatódik a műsor. A bevásárlóközpont parkolójában 16.30-tól elsőként a magyar népzenét elektronikus zenével és ska ritmusokkal fűszerező Balkan Fanatik ad koncertet. A Kossuth-díjas Hobo és bandája 18 órakor lép színpadra, hogy előadja a hazai rockzene egyik legfontosabb lemeze, a Vadászat dalait. A Savoya Park esti záróprogramjában pedig minden bizonnyal lesz párduc, oroszlán, gorilla és makákó, hiszen Laár András és legendás zenekara, a KFT koncertezik majd 20 órától a szabadtéri nagyszínpadon.

A Savoya Park és Újbuda közös tanévnyitó fesztiválján valamennyi program ingyenes.

További részletek: www.savoyapark.hu