Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. szombat, Jolán, Vid

Táncrend az Újbuda Galériában

Újbuda   |   2019, április 29 - 12:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Táncrend – az irodalmár fotóiThimár Attila fényképeiből nyílt kiállítás április 25-én az Újbuda Galériában. A Kortárs irodalmi folyóirat főszerkesztőjeként is ismert költő Jurák Bettina táncművészről készített fotósorozatot.

– A tánc a szavakat, mondatokat alakítja át mozgássá, a fotóművész pedig ebből a mozgásból ragadta ki a pillanat mozdulatlanságát – mondta a tárlatot megnyitó Jolsvai András író, aki Thimár Attila tanára volt az egyetemen, azóta pedig barátként kíséri figyelemmel tevékenységét. – A határhelyzetek kitapintásában minden művészeti ágban tehetséges Attila – hangsúlyozta lapunknak.

– A tánc nagy szenvedély, és ez Attila képeiről átérződik – fogalmazott a megnyitón jelen lévő Jurák Bettina. A Kecskeméti City Balett tagja annak is örült, hogy a sorozat bemutatja, milyen kemény munkát végeznek a táncosok.

Bettina és Attila hat éve kezdtek együtt dolgozni, amikor a táncosnő még a Pécsi Művészeti Gimnázium diákja volt. – Azokat a gondolatokat, érzéseket válogattam most össze, amelyeket megláttam Bettinában a hosszú évek alatt – emelte ki Thimár Attila, aki több ezer képet készített a fotómodellként is dolgozó művésznőről. Ezek közül 21 látható az Újbuda Galéria Táncrend című kiállításán május 17-éig.

D.B.S.