Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Szüreti mulatsággal kezdte az őszt a gyermekotthon

Újbuda   |   2014, szeptember 8 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Őszköszöntő szüreti mulatságot rendeztek szeptember 6-án a Kossuth Lajos Gyermekotthonban. Az eseményre az ország minden pontjáról érkeztek az állami gondozottak, az otthonokban vagy nevelőszülőknél élő gyermekek.

Az Őszköszöntő Szüreti Mulatság célja az volt, hogy a gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élők együtt töltsenek egy feledhetetlen napot, és mind több új barátságot kössenek. A programra közel hatszázan érkeztek az országból.

Szüreti mulatsággal kezdte az őszt a gyermekotthonA kicsiket arcfestés, kézműves foglalkozások, ugrálóvár, pónilovaglás és állatsimogató várta, a nagyobbak rajz- és irodalmi pályázaton, sportvetélkedőkön és pályaorientációs bemutatókon vehettek részt. Felvonult a rendőrség, a tűzoltóság, a katonaság és a Vöröskereszt is. Színpadi bemutatók során a gyereksereg képet kapott az egyenruhások mindennapjairól és megismerhette munkaeszközeiket is. Bekapcsolhatták a rendőrautók villogóit, megtanulhatták az ujjlenyomat-készítést, illetve a helyszínelések során alkalmazott kézlenyomatgyűjtés technikáját. A programok azt próbálták segíteni, hogy a nagyobbak és az utógondozói ellátásban részesülő fiatalok közelebb kerüljenek ezekhez a hivatásokhoz.

Az eseményen szőlőtaposás, mustkészítés, néptáncbemutató és táncház adta a szüreti hangulatot idéző vigasságot, valamint felléptek a Varázscsepp Tehetségkutató Verseny döntősei is. Az országos megmérettetés a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő 8-18 éveseknek ad lehetőséget arra, hogy bemutassák előadóművészi tehetségüket.

A program a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltség, valamint a fővárosi Kossuth Lajos Gyermekotthon közös rendezvénye, fő támogatója a FICE Magyarországi Egyesülete volt.

HL