Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Szolfézstanulás madárszóval

Újbuda   |   2014, március 20 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Táblagépes szoftver segítheti a jövőben a szolfézstanulást. A Madárszó nevű alkalmazás játékos formában - a felhasználói szokásokat figyelembe véve - támogatja a gyerekek zenei nevelését.

A tabletes játék lényege, hogy a játékosnak egy madárcsaládot kell ráültetnie a virtuális távvezetékekre, így ösztönözve a családtagokat az éneklésre. Játék közben a használók lépésről lépésre sajátíthatják el a zene és a kottaírás alapjait.

Az elsősorban kisiskolásoknak, valamint a zeneiskolák első- és második osztályos tanulóinak szánt applikáció hasznos lehet pedagógiai segédletként zeneiskolákban, szolfézs- és hangszeres tanároknak, valamint a zene iránt fogékony felnőttek számára is – olvasható a sajtóközleményben.

A kényelmes játékmenet és az áttekinthetőség érdekében a játék tabletre van optimalizálva. Jelenleg általános- és zeneiskolákban folyik a játék tesztelése. Az ingyenes androidos alkalmazás egyelőre két feladattal, demó változatban, március második felétől lesz letölthető.

A program a TÁMOP keretében készült, a fejlesztést a Zeneakadémia, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, és a Moholy Nagy Művészeti Egyetem TechLab részlege végezte.

Szolfézstanulás madárszóval