Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Színezd ki a világot

Újbuda   |   2018, augusztus 29 - 11:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Élénk színekben pompázó ceruzákkal rajzolhatnak és színezhetnek a gyerekek az újbudai Allee bevásárlóközpontban szeptember 2-áig. Az eseményt az osztrák Jolly márka ceruzáit gyártó Brevillier vállalat hívta életre, amellyel a szülőket igyekszik segíteni a tanévkezdéssel járó bevásárlási hercehurcában.

Vérmérsékletüktől függő lelkesedéssel vagy kétségbeeséssel várják a gyerekek a jövő heti iskolakezdést. Az óvodások és az első osztályosok számára kiemelt jelentősége van a minőségi írószerek használatának. A taneszközök vásárlásánál fontos, hogy a szülők olyan ceruzákat és ecseteket, festékanyagokat, zsírkrétákat vegyenek, amelyekkel a gyerekek szeretnek rajzolni, kreativitásuk kibontakozik. Egy vacak ceruza használata egy életre elveheti a kedvüket a színezéstől, így később a betűvetéstől. A kisgyerekek intenzíven színes és puha rajzeszközökkel könnyen rákapnak az alkotás ízére. Ócska, törékeny és színtelen ceruzákkal viszont kevésbé izgalmas számukra a világ – magyarázta Kovács Réka exportmenedzser. „Egyszer a kisfiam azzal jött haza az óvodából, hogy ott »nincsenek színek«. Később rájöttem, hogy mindezt a rossz minőségű ceruzák színtelenségére értette” – mesélte el személyes történetét Kovács Réka.

A boltok polcai csaknem leszakadnak a különböző minőségű és árú rajzeszközöktől a tanévkezdés előtt. Az osztrák Jolly márka ceruzáit gyártó Brevillier vállalat ezért a szülőket segítő szándékkal szervezett egy különleges programot az Allee bevásárlóközpontba, ahol a gyerekek különböző színű ceruzákkal, zsírkrétákkal, festékekkel színezhetnek, rajzolhatnak. A szülők gyermekeik belegravírozott nevével is megrendelhetik a ceruzákat. Így elkerülhető, hogy az osztálytársak az összekeveredett írószerek közül is megtalálhatják a magukét.