Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Szeptembertől állami kézben a Pető Intézet

Újbuda   |   2014, július 31 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Megjelentek a Pető Intézet állami fenntartásba vételével kapcsolatos jogszabályok, rögzítve, hogy a leendő Pető András Főiskola szeptember 1-jétől veszi át a feladatokat.

Az Országgyűlés július 4-én döntött a Pető Intézet állami fenntartásba vételéről, valamint egyebek mellett arról is, hogy az intézet köznevelési intézménye gyakorlóiskolai státusba kerül. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára akkor azzal magyarázta a törvénymódosítást, hogy az hosszú távú, biztos finanszírozást és jogi környezetet biztosít a Pető Intézetnek.
A július 31-i Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet kimondja: a Nemzetközi Pető András Közhasznú Nonprofit Kft. és a fenntartásában főiskolaként működő Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének - a konduktív pedagógia legrégebbi képviselőjének - feladatait a Pető András Főiskola veszi át szeptember 1-jével.

A közlönyben megjelent egy kormányhatározat is, amely azt rögzíti, hogy a kabinet egyetért a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete által fenntartott köznevelési intézmény - az MPANNI Gyakorló Óvodája, Általános Iskolája, Kollégiuma, Előkészítő Szakiskolája és Egységes Konduktív Módszertani Intézete - állami fenntartásba vételével.
Az átalakuló köznevelési intézmény új szerkezetben, a járóbeteg-szakellátási tevékenységet is ellátó Pető András Főiskola fenntartásában működik tovább gyakorlóiskolaként.

MTI

Szeptembertől állami kézben a Pető Intézet