Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. kedd, Arnold, Levente

Szeptember 16-ig tart Márkus József kiállítása a Malomban

Újbuda   |   2015, szeptember 11 - 09:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Augusztus 25-én tartották az Összefogás Újbudáért Egyesület legújabb kiállításának megnyitóját a Malom Közösségi Tér és Galériában. A „40 éve…és most…” címet viselő tárlat Márkus József festő- és grafikusművész alkotásaiból nyílt Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő védnöksége mellett.

Márkus József négy évtizede elkötelezte magát a művészetnek, akkoriban több kisebb tárlata is volt, valamint díjnyertes alkotásokat is készített. Élete alakulása hosszú szünetre ítélte művészi ambícióit, pár évvel ezelőtt azonban visszatalált a kiteljesedés útjára, és azóta szinte egymás után születnek a legváltozatosabb technikával alkotott festményei és grafikái. Művészetében ötvöződnek a természet organikus formái a látásmódjában megfogalmazódó különleges absztrakciókkal, a japán fametszetek világa az európai avantgárd hatásokkal.

A kiállítást Ujfalvy Szabó Zsolt, az Összefogás Újbudáért Egyesület ügyvezetője nyitotta meg, aki kiemelte, szívügyének tekinti a tárlatot, mert a művész családjához két évtizedes kapcsolat fűzi, és szerette volna, ha ezek az alkotások végre szélesebb közönség előtt is bizonyíthatják Márkus József tehetségét és változatos szemléletmódját. Az esemény hangulatos fogadással zárult.

A Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő védnökségével rendezett tárlat szeptember 16-áig látogatható, hétfőn, kedden és csütörtökön 17–18 óráig, valamint az egyesületi programok alkalmával, a Fehérvári út 88/C szám alatti Malom Közösségi Tér és Galériában.