Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Szent Iván napja Gazdagréten

Újbuda   |   2014, június 26 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email
A legmisztikusabb nap az esztendőben június huszonnegyedike, Szent Iván napja, amit varázslatos éjszaka követ.

Szent Iván napján idén az Újbudai Kulturális intézet és a Gazdagréti Közösségi Ház szervezésében valósultak meg a gazdagréti programok. A kicsiket délelőtt pónilovaglás, kézművesjátékok sora és kisvasút várta az eseményhez kapcsolódó jelmezverseny mellett. Neveztek koboldok, boszorkányok, tündérek és varázslók is– számolt be Molnár Renáta Gazdagréti Közösségi Ház szakmai referense. 
A Gazdagréti Összefogás Egyesület is kitelepült, hagyományőrző játékokkal, kosárfonással, mesékkel fogadták a gyerekeket, felnőtteket egész nap. Többször, főleg tavaly megtréfált bennünnket az időjárás - mesélte Hoffmann Tamás polgármester - , de ez most szerencsére nem így volt. Nagyon sokan jöttek ki családdal, barátokkal. 
A főzőverseny és a tombola eredményeit Hoffmann Tamás, Király Nóra önkormányzati képviselő, és Simicskó István sportért felelős államtitkár hirdette ki. A lecsófőző versenyt egy hagyományos kolbászos, tarhonyás lecsó nyerte. 
Később volt tűzugrás, párismereti vetélkedő, valamint zenés műsor Domonkos Zsuzsa operettprimadonnával, illetve Schwartz Dáviddal a Voice felfedezettjével. 
HL

H.L. - ÚjbudaTV