Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Szent Imrés diák a legjobb fizikusok egyike

Újbuda   |   2014, május 8 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szent Imre Gimnázium diákja európai középiskolás fizikusa. Kasza Bence és csapata első helyezést ért el az EUSO 2014 – Európai Természettudományos Diákolimpián. Szerinte a verseny elméleti része nem volt nehéz, inkább a mérési rutint kellett elsajátítania.

25 európai ország 150 tanulója versengett egy héten keresztül a görög fővárosban. Az Athénban zajló EUSO 2014 – Európai Természettudományos Diákolimpián Kasza Bence csapata (fizikusként Bence, valamint egy biológus és egy kémikus gimnazista) abszolút első helyen végzett. Ez azt jelenti, hogy jelenleg a középiskolás korosztály legjobb európai fizikusa a Szent Imre Gimnázium diákja.

Bence fizika iránti szeretete reálbeállítottságú édesapjától származik, illetve Auer tanár úr irányította ebbe az irányba, aki a fiú szerint nagyon érdekesen tanítja a fizikát. A vetélkedőre való felkészülésben az is szerepet játszott, hogy külön fizikatanárhoz jár, de azt mondja, a verseny elméleti része nem volt nehéz, inkább a mérési rutint kellett elsajátítania, amihez gyakorlásra volt szükség.

Athénban két másik emberrel kellett csapatban együtt dolgoznia, akikkel addig csak egyszer találkozott, ennek ellenére hamar összehangolódtak, jó csapattá kovácsolódtak, és hárman összesen 95 százalékos eredményt produkáltak. – A legjobb élmény természetesen az eredmény volt. Mondták a második helyet, és onnantól egyértelmű volt, hogy mi lettünk az elsők – mondta Kasza Bence.

K.V.

Szent Imrés diák a legjobb fizikusok egyike