Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

Szenior programok már a Sas-hegyen is

Újbuda   |   2019, május 13 - 12:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzat új közösségi központot nyitott a Sas-hegyi Látogatóközpontban az Újbuda 60+ Program szervezésében.

Újbuda 2015-2025 időtartamra elfogadott Idősügyi Koncepciójának fontos célja, hogy a kerület idősbarát szolgáltatásait elérhetővé tegye valamennyi érintettnek a kerületben. A Sas-hegy a városrésze egyik legszebb területe, de gyönyörű adottságai gondot is okozhatnak az ott élő időseknek, mert rossz idő esetén kihívásos a közlekedés, az önkormányzati szolgáltatások, programok elérése. Ezt a terhet enyhíti az új közösségi központ, amely a napokban nyílt meg a Sas-hegyi Látogatóközpontban az Újbuda 60+ Program szervezésében. A jövőben itt kapnak helyet 60+ program közösségi eseményei, a nyitórendezvényre május 8-án került. Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) igazgatója, valamint Hoffmann Tamás polgármester köszöntötték a helyszínre érkező időseket, akiket Toldi Tamás idősügyi referens tájékoztatott az induló új idősügyi programról és annak célkitűzéseiről. A találkozón részt vett Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató és Hégli Imre környezetvédelmi-osztályvezető is.

A résztvevők előadásokat hallhattak a Sas-hegy történetéről, természeti értékeiről és a közelmúltban hatvanévessé vált intézmény szolgáltatásairól. Végül Kremnicsán János, a látogatóközpont vezetője kalauzolta végig az időseket a Sas-hegyen, bemutatva a védettséget élvező természetvédelmi terület legszebb értékeit.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park és Újbuda Önkormányzata régóta együttműködik a környezeti értékek megóvása érdekében. A DINPI munkatársai nemcsak az iskolások környezettudatos nevelését segítik programjaikkal, hanem az időseknek is szerveznek kirándulásokat, bemutatva a nemzeti park helyszíneit. Az együttműködés mostantól kibővül a havonta jelentkező 60+ klub délelőttel, a programok mellett a kerület időseknek szóló szolgáltatásainak egy része is elérhető lesz a Sas-hegyen. A most induló 60+ közösségi klub eseményeire Újbuda valamennyi 60 év feletti polgárát várják minden hónap második hétfő délelőttjére. Az alakuló találkozó május 22-én 14 órától lesz, ezúttal főként környékbelieknek, akikkel a közösségi klub arculatának kialakítását és a következő időszak programjait tervezik meg.

D. B. S.