Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Szektorlabda Európa-bajnokság lesz Budafokon

Újbuda   |   2014, március 26 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hétvégén Budafokon rendezik meg a szektorlabda, közismertebb nevén a gombfoci Európa-bajnokságát, amelyen a magyar válogatott címvédőként szerepel.

Az esély nagy a győzelemre, hiszen világviszonylatban is páratlan sorozatot tudhat magáénak a hazai szektorlabda válogatott. A magyar eredetű sportágban 1994 óta rendeznek világversenyeket, azóta a magyar csapat minden Eb-t és világbajnokságot megnyert, így ha ezúttal is diadalmaskodik, akkor 20 éves veretlenséget mondhat magáénak.

A szektorlabda egy közkedvelt magyar népi játéknak, a gombfocinak a szellemi-ügyességi sportváltozata. A gombfoci hozzátartozik a magyar kultúrához, ezért külön öröm számunkra, hogy Budafok-Tétény lehet a házigazdája – mondta Szabolcs Attila, Budafok-Tétény polgármestere.

Az eseményre csütörtöktől vasárnapig kerül sor a budafoki Klauzál Gábor Művelődési Házban, a belépés ingyenes. Csütörtökön az előselejtezőket, pénteken a selejtezőket, szombaton a középdöntőket, vasárnap pedig a döntőket bonyolítják le egyéni, páros és csapat kategóriákban.

Szektorlabda Európa-bajnokság lesz Budafokon

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.