Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 5. hétfő, Fatime

Szakmai segítség közösségi alapon

Újbuda   |   2018, június 12 - 13:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

A borús idő ellenére nagy érdeklődés kísérte a NewGenerationSkills projekt közösségi-szakmai rendezvényét. Újbuda Önkormányzata projektjében partnerként vesz részt az UP Center szervezete, így ez az esemény is közös szervezésben valósult meg.

Leendő fiatal vállalkozók, innovatív ötletekkel rendelkezők, valamint útkereső érdeklődők szép számmal érkeztek az esős szombat délelőtt tartott közös bográcsozásra és szakmai beszélgetésre az Őrsöddűlői Ifjúsági Központba. A programon az UP Center közösségi iroda coworkerei (designerek, tanácsadók, fejlesztők) is részt vettek és mentorként osztották meg tapasztalataikat az önmegvalósításukat kereső, ötleteik hasznosításán dolgozó, 15-26 év közötti társaikkal. A szakmák bemutatása kérdések mentén, kötetlen beszélgetés keretében történt.

Az egyik tanácsadó, a BESTrategiest alapító Vörös Ákos felismerte, hogy a külpiaci terjeszkedés gyakran okoz komoly dilemmát a magyar vállalkozásoknak. Társával évtizedes nemzetközi tapasztalat alapján dolgozták annak módszerét, hogyan értékesítsék sikeresen megbízóik termékeit a világ bármely pontján. Vörös Ákos a munkáját érintő kérdésekre válaszolt a szakmai napon.

A Tudatos Fiatalok Közösségét Bogyó Andrejkó Réka képviselte. A közösségen belül van egy tagozat a hasonlóan gondolkodó és a tudatos életmód iránt érdeklődő fiatalok számára, ahol megoszthatják ötleteiket és tanulhatnak egymástól. Úgy véli azért volt erre szükség, mert egyre több fiatalt érdekel az önismeret, az önmegvalósítás, a nyitott gondolkodású társakkal való eszmecsere és ilyenkor nincs is más hátra, mint megadni erre a lehetőséget.

Újbuda Önkormányzata és az UP Center felmérte az igényt, hogy a diákok milyen szakmákkal, szakterületekkel foglalkoznának alaposabban. A NewGenerationSkills projekt szakami napjára meghívót kaptak ezen szakmák képviselői is - például az online marketing, a design, a gasztronómia, a social media, a webfejlesztés területéről. Ők nemcsak bemutatkoztak, hanem a diákok egy szakmai "Rapid Randi" keretében kérdéseiket is megfogalmazhatták.

A szervezők azt remélik, hogy a NewGenerationSkills projekt következő programja a mostanihoz - amelyen mintegy ötvenen vettek részt - hasonlóan népszerű lesz. A program nyitott minden Újbudán lakó vagy tanuló fiatal számára, azaz várják csatlakozni vágyókat.

T. K.