Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Szabályos kerékpáros közlekedésre készülnek az újbudai ovisok

Újbuda   |   2015, május 26 - 15:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott közlekedésbiztonsági programot óvodásoknak a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és a XI. kerületi Rendőrkapitányság. Az esemény záróversenyét a Speciális Szakiskola fedett udvarán rendezték május 22-én.

Trombitás Zsolt, XI. kerületi rendőrkapitány nyitotta meg az óvodásoknak szóló közlekedésbiztonsági programot. Szerinte közlekedésre nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. A versenyre készülődés szeptember óta tart, a kerületi rendődörk azóta járták az óvodákat és igyekeztek átadni a közlekedési ismereteket játékos formában a gyerekeknek. A programhoz nyolc óvoda (az Alsóhegy utcai, a Nyitnikék, a Csicsergő, a Bükköny, az Ezüstfenyő, a Keveháza utcai, a Napraforgó és a Lurkó Óvoda) kapcsolódott. 

A rendezvény közös énekléssel kezdődött, majd Misi, a közlekedési bohóc segítségével ismételték át játékosan a tudnivalókat a láthatósági mellényről, a közlekedési táblákról és lámpákról.

A verseny elméleti résszel indult. A gyerekek ismereteiknek megfelelő szintű tesztlapokat oldottak meg, azaz táblákat kellett felismerniük, illetve kiválasztották a kötelező biciklis felszerelést. Ez követte a gyakorlati verseny, KRESZ pályán kellett minél gyorsabban és ügyesebben végighaladniuk a közlekedési szabályok betartásával - mondta Párvy Patrícia, a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány szervezője. A program országos vetélkedővel zárul május 29-én, az alapítvány Vágóhíd utcai székhelyén.

H.L.

Szabályos kerékpáros közlekedésre készülnek az újbudai ovisok

(Képünk illusztráció)