Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 4. kedd, Ferenc

Sportos visszatekintő

Újbuda   |   2021, december 23 - 17:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sok újbudai sikerről számolhatunk be 2021 végén is a csapatsportok terén.

Jégkorong
Kiválóan szerepel az Erste Ligában a MAC HKB Újbuda. Bár a régi gárdából sok meghatározó játékos távozott, egyre inkább úgy tűnik, ütőképes csapatot formált a vezetőedző, amely náluk jobbnak tartott ellenfeleket is le tud győzni. Tizennégy győzelemmel és nyolc vereséggel jelenleg az 5. helyen állnak, 89-60-as gólaránnyal.

Vízilabda
A Genesys informatikai cég támogatását a közelmúltban megszerző OSC továbbra is az élmezőnyben van az országos bajnokságban. A 2021/22-es szezonban tizenkét meccsből kilencet megnyertek a Bajnokok Ligájában is jól szereplő újbudai vízipólósok.

Kosárlabda
Az ELTE BEAC női gárdájának nehezen jönnek össze a győzelmek az NB I Piros csoportjában. Tizenkét mérkőzésből csupán kettőt tudtak megnyerni, és ezzel a sereghajtók között vannak a tabellán, a 14. helyen várják a folytatást.
A MAFC férfi kosárcsapata már jobban szerepelt az idényben. Kiegyenlített játékkal a középmezőny elején, a 6. helyen vannak jelenleg az NB I Piros csoportjában az újbudai kosaras fiúk, miután tizenkét fordulóban hat győzelmet értek el.

Labdarúgás
A Kelen SC férfi együttese a 9. helyről várja a téli szünet utáni folytatást az NB III nyugati csoportjában. Mérlegük: hét-hét győzelem, illetve vereség és hat döntetlen.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.