Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Sportos egyetemek az ELTE tornáján

Újbuda   |   2014, április 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
A Testnevelési Egyetem csapata nyerte a foci kupát, a Corvinus csapata pedig a kosárlabdakupát azon a sporteseményen, amelyet április 27-én tartottak az ELTE Bogdánfy úti létesítményeiben. Az ELTE-Egyetemi-Főiskolai Dolgozói Foci és Kosárlabda Kupáját először rendezték meg. Szervezésénél kiemelt cél volt, hogy a hazai felsőoktatási intézmények dolgozóinak és oktatóinak szabadidős sportolási lehetőséget biztosítsanak.

Első alkalommal rendezték meg az ELTE-Egyetemi-Főiskolai Dolgozói Foci és Kosárlabda Kupát az intézmény Bogdánfy utcai sportlétesítményeiben. A fővárosi egyetemek rendezvényén 8 foci- és 4 kosárlabdacsapat indult.

A foci kupát a Testnevelési Egyetem csapata nyerte, maga mögé utasítva a Corvinus egyetem és a Kecskeméti Főiskola csapatát. A foci kupa gólkirálya Roda Péter, az ELTE TÁTK csapatának tagja, míg a legjobb játékos Csáki Róbert a TF csapatának tagja lett.

A kosárlabdakupát a Corvinus csapata nyerte, második helyezett lett a Szent István Egyetem csapata, míg a harmadik helyen a MOB csapata végzett. A pontkirály Szilágyi Róbert, a Corvinus egyetem kosarasa lett.

A résztvevő válogatottakat lelkes szurkolói tábor kísérte, így igazi meccshangulatban zajlottak a küzdelmek.

Újbuda