Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. hétfő, Ulrik

Sportminiszterek találkoztak svájcban

Újbuda   |   2014, szeptember 19 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Simicskó István felszólalt a sportminiszterek svájci értekezletén szeptember 18-án. Az Európa Tanács 13. alkalommal tartott rendezvényén a sportban tapasztalható korrupció elleni új egyezményről volt szó.

Magyarország hamarosan megkezdi az Európai Uniónak a sportban tapasztalható korrupció elleni új egyezménye aláírásához és ratifikálásához szükséges eljárások előkészítését - mondta Simicskó István sportért felelős államtitkár az Európa Tanács sportért felelős miniszteri értekezletén.

Az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) sajtóközleményében olvasható: a svájci Magglingenben tartott ülésen a magyar politikus angol nyelvű felszólalásában jelezte, hogy Magyarország egyetért az egyezmény céljaival és üdvözli annak elfogadását.

Simicskó István kitért arra, hogy a magyar kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra, és az elmúlt évek hazai eredményei között említette a jelentős létesítmény-fejlesztéseket, az Európában egyedülálló társaságiadó-kedvezmény rendszerének köszönhető sporttámogatást, az iskolákban bevezetett mindennapos testnevelést, a felsőoktatásban létrehozott Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj-programot és a kiemelt olimpiai sportágak stratégiai támogatását.

Az államtitkár a sport tisztaságának megőrzése érdekében tett magyar lépések közül azt emelte ki, hogy a magyar Parlament döntése nyomán büntetendővé vált a sporteredmény tiltott befolyásolása.

MTI

Sportminiszterek találkoztak svájcban

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.