Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. péntek, Gábor, Karina

Sporteszközöket adományozott Újbuda a kerületi iskoláknak

Újbuda   |   2021, január 30 - 10:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

A járványhelyzet miatt elmaradtak a kerületben a diáksportversenyek is. Annak érdekében, hogy a gyerekek mégse maradjanak sportos megmérettetések és sikerélmények nélkül, Újbuda önkormányzata együttműködésre hívta a kerület iskoláit és testnevelőtanárait.

Az idei tanévben, a megváltozott körülmények miatt egy olyan speciális versenysorozatot hirdetett a kerület az általános- és középiskolák részére, melyek az egészségügyi előírások betartásával is megrendezhetők az intézmények saját tornatermében, testnevelőik bevonásával, a tanórák keretei között.
A versenyre benevezett intézményeket az önkormányzat különféle sporteszközökkel támogatta. A közel két és fél millió forint összértékű ajándékokat január 28-án adták át az együttműködő általános iskoláknak. A csomagok elsősorban különféle csapatsportágak edző- és versenylabdáit, koordinációs fejlesztőeszközöket és egyéb sportjátékokat segítő, kiegészítő eszközöket tartalmaztak. 
„Ez a kezdeményezés, ha nem is pótolja az igazi diáksportversenyeket, azért mégis visszahozza a gyerekek életébe a játékos versengést és megmérettetést” - mondta Bakai-Nagy Zita, Újbuda alpolgármestere.