Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. szerda, Elemér

Spin Off: Oszd meg az esküvőd!

Újbuda   |   2016, október 25 - 13:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Már a harmadik vendég is bemutatta vállalkozását az újbudai Spin Off Klub őszi szezonjában. Legutóbb egy Ausztráliában kipattant ötlettel, Indiában világhírnevet szerző magyar páros mesélt arról, hogyan vitték sikerre az esküvő-megosztást.

A Join My Wedding („Vegyél részt az esküvőmön”) startup neve megjárta a BBC és a CNN hírfolyamát is, Párkányi Orsi és Matécsa Márta ötletére ráharaptak az újságírók. Az eredetileg a tíz éve Ausztráliában élő, startupokkal foglalkozó Orsi elmondta, az indiaiak életében igen fontos szerepet játszik az esküvő, emiatt óriási felhajtás, és mélyen gyökerező szokások adják annak kultúráját, körítését Indiában. A varázslatos félszigetet számos utazó éppen azért járja, hogy megérezzen, megismerjen valamit ebből az ősi kultúrából, csakhogy egy ilyen intim eseményre, mint az esküvő, nem szoktak belépőjegyet osztani. - De mi lenne, ha mégis? Azaz létre hozható-e ezen a területen is olyan kínálat, amely kielégítené a nagyon is létező keresletet – tette fel a kérdést Orsi és Márta.

Ahogy manapság szinte minden új vállalkozás, a Join My Wedding is webes alapon indult. Működése lényege, hogy az esküvőjüket megosztani kívánó párok bemutatkoznak, elmondják milyen esküvőt terveznek. Az érdeklődő utazók, külföldiek pedig a cég oldalán keresztül jegyet vehetnek az eseményre, és egyből a meghívott vendégsereg részévé válhatnak. A jegyekből befolyó pénz többsége a párt illeti, akik így csökkenthetik az esküvő tetemes költségeit, a Join My Wedding-nek csupán minimális kezelési költség jár. Orsi és Márta órákat tölt a Skype mellett, mire minden részletre kiterjedően végigbeszélik az eseményt az érdeklődő párokkal, ugyanakkor a vendégeket is igyekeznek szűrni – például a múzeumi belépőnél jelentősen magasabb árral. A kezdetekkor még jól is jött nekik az Ausztrália és Magyarország közti időeltolódás, mivel így egyikük mindig ébren lehetett. A rendszer azóta Indiában önjáró lett, fizetett hirdetések nélkül is sorban érkeznek az esküvőjüket megosztani akaró párok és a vendég-jelöltek megkeresései. Az applikáció a világ bármelyik szegletében megállná a helyét, de nincs mindenhol igény az indiaihoz hasonló kulturális élmények cseréjére.

B. Gy.