Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. szombat, Jolán, Vid

Spin-Off Klub: sikertelen helyen sikeres vállalkozás

Újbuda   |   2016, július 19 - 13:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Helyszíni adottságai ellenére sikeres vállalkozásként üzemel a kerületben a Dunaparti Megálló kultúrbisztró. A legutóbbi Spin-Off Klub vendége Tichy Róbert és felesége volt, akiket Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő kérdezett vállalkozásukról, a hely eredményeiről.

A Duna parti bringások kedvenc helye strand hangulatot áraszt. A folyó adott, ám fürdeni ott nem lehet. A csepeli panoráma nem szívderítő, ráadásul minden központi helytől távol esik, mindezek ellenére mégis sikeres. A számtalan izgalmas, kreatív megoldás mellett egy jól működő, közösségi oldal is termeli a törzsvendégeket a Dunaparti Megálló számára, így hiába van félreeső helyen, sosincs pangás és a hangulat is kellemes.
Van rendes toilette, játszótér, bringatároló, szelektív hulladékgyűjtés, vannak nyugágyak, hatalmas napernyők, finom ételek és italok. Hangosbemondón keresztül közlik, ha elkészül valami. Tichyék lángosának híre hamar elterjedt, a kínálatot és a szolgáltatások körét maguk is folyamatosan fejlesztették.

- Kutyasétáltatás közben találtuk ezt a helyet, majd lejöttünk sütögetni ide a békés és nyugodt partszakaszra. Ezt követően egyre több remek grillpartit csináltunk, míg végül belevágtunk – mondta Tichy Róbert. Az igazi sikert a két angol emeletes busz hozta a Tichy családnak. Bár a mindig jó tippeket adó feleség úgy gondolta, nem éri meg megvásárolni a mozgásképtelen járműveket, mégis ideszállították. A szerencsésebbek azóta is a buszok nyitott tetején iszogathatnak, társaloghatnak. A Dunaparti Megállónak hangulata van, megállásra készteti az erre járókat.

A Spin-Off Klub csapata ezen a nyáron sem tart pihenőt, hamarosan a Sziget Fesztivál civil falujából jelentkezik a rendezvény. (A Dunaparti Megállóról és a Spin-Off klubról még többet megtudhatnak az Újbuda Televízió Helyi Érték műsorának augusztusi első adásából.)

D. B. S.