Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Sikeres volt az Amfiteátrumi estek mese-sorozata

Újbuda   |   2017, augusztus 30 - 14:06Nyomtatóbarát változatSend by email

Sikerrel zárult a Gazdagréti Amfiteátrumi Mesék című bábszínház-sorozat. A nyári hónapok utolsó keddjein a Portéka Színpad egy-egy műsorát látta a közönség.

Augusztus 29-én tartották az utolsó bábszínházi programot az Amfiteátrumi esték részeként, a Gazdagréti Közösségi Ház szabadtéri színpadán ezúttal is a Portéka Színpad mutatta be előadását. A nyári hónapok utolsó keddjén három alkalommal gyűltek össze szülők és gyermekek, nagyszülők és unokák, hogy találkozzanak az óriásbábokkal. Az első két előadásnál igyekeztek a színészek bevonni a gyerekeket a mesébe, az utolsó estén musical-mesét mutattak be. - A Nagy Magrabló ellopta az alma- és körtemagokat – foglalta össze az Amfiteátrumi Mesék utolsó programjának gyerektörténetét a Portéka Színpad vezetője. A mese főszereplői, Alma és Körte elindultak a Nagy Magrabló nyomába, akit sok viszontagság után sikerült elfogniuk. Kiderült, hogy nevével ellentétben nem is olyan termetes.

Klasszikus bábelőadásokra, mesékre óriási szükségük van a gyerekeknek. Az elektromos kütyük világában üde színfoltot jelentenek a mesefigurák, a kedves, mosolyogtató történetek. - A bábszínház előadásain tele volt a közönségtér, ezért remélhetően, a koncertes estékhez hasonlóan az Amfiteátrumi Mesékkel is hagyományt teremthetünk – mondta Vonsik Vivien, a Gazdagréti Közösségi Ház vezetője.

T. K.