Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Segítsenek nevet adni Őrmező megújuló parkjának!

Újbuda   |   2015, szeptember 10 - 12:29Nyomtatóbarát változatSend by email

Mialatt a Cirmos utca–Boldizsár utca–Kérő utca által határolt területen javában folynak a munkálatok, várjuk az Önök névadó ötleteit.

A már megkezdett felújítás két területre osztható. A posta épülete előtt az új térkőburkolat mellett olyan találkozási pontot alakítanak ki, amely alkalmas az átmenő forgalom levezetésére, és helyet nyújt a kellemes várakozáshoz. Fontos fejlesztés a posta megközelítésének akadálymentessé tétele; a bejárathoz rámpa épül.

A névadási felhívás az Őrmezei Közösségi Ház és a szolgáltató ház között, illetve mellett elhelyezkedő park területére szól. A posta és a Boldizsár utca közötti, két új kertkapuval körülhatárolt térben a felfrissülés és rekreáció jegyében ivókút, sakk- és kártyaasztal, tűzrakóhely lesz. Szenior szabadtéri fitneszeszközök is helyet kapnak; kétszemélyes leülős biciklizős és csípőlazító gép. A térvilágítást hat napelemmel működő lámpatest biztosítja majd. A park az önkormányzat szándéka szerint elsősorban az idősek kikapcsolódását segíti, de a gondozott környezet természetesen vonzó lesz minden korosztálynak és a családoknak is.

A névadópályázat meghirdetését Junghausz Rajmund, a terület önkormányzati képviselője kezdeményezte.

A névjavaslatokat szeptember 15-éig bárki leadhatja az Őrmezei Közösségi Házban, illetve elküldheti a media@ujbuda.hu, vagy levélben a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft., 1113 Budapest, Zsombolyai u. 5. címre is.

Az eredményről az Újbuda újságban és az ujbuda.hu honlapon tájékoztatjuk olvasóinkat.