Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 6. csütörtök, Brúnó, Renáta

Segítenek a vállalkozóvá válásban

Újbuda   |   2019, április 10 - 14:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Molnár László alpolgármester és a szervező Digitális Tudás Akadémia Közhasznú Egyesület elnöke, Tóth Zoltán nyitotta meg az Újbuda Önkormányzata által vezetett NewGeneration­Skills (NGS) nemzetközi projekt Dinamikus Képzési Csomag (DLP) második képzését.

Az új kurzuson 35 diák, közülük 24, a kerületben tanuló vagy itt élő hallgató vesz részt. A tanfolyam első szakaszának végén, júniusban vizsgán derül ki, kik azok a legjobb, kerületi érintettségű hallgatók, akik a decemberben záruló kurzust az önkormányzat finanszírozásában folytathatják.

A DLP második kurzusára azok jelentkeztek, akik szeretnék megtanulni a vállalkozóvá válással kapcsolatos tudnivalókat. A koordinátorok és mentorok gyakorlatorientált órái során olyan tudást, képességeket és mentalitást sajátíthatnak el, amelyek életképes cégek alapítását, tudatos pénzügyi gondolkodást és az üzleti életben való sikeres érvényesülést segítik. Azt is megtanulhatják, hogyan kommunikáljanak az üzleti világban, miként hasznosítsák megszerzett pénzügyi ismereteiket. A csapatépítő tréningek alkalmával pedig egymást is segíthetik.

A DLP-képzést első alkalommal egy évvel ezelőtt, áprilisban indította útjára az önkormányzat. A decemberben végzett csapatok között volt a Dietrend nevű vállalkozás, amely már elindult a sikeres céggé válás útján. Az önkormányzat a csapat nemzetközi piacra juttatását is támogatja.

A nemeztközi NewGenerationSkills projekt zárásaként június 4-én konferenciát és ötletbörzét (Idea Fair) tartanak az ELTE Lágymányosi Campusán. Az érdeklődők megismerhetik a projekt nemzetközi  partnereit és a partnerek DLP-képzésein alapított, legjobban sikerült kezdeményezéseket, valamint a jövőbeni terveket.

(T. K.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.