Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Sebességmérők 3 újbudai helyszínen

Újbuda   |   2020, december 4 - 13:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kerületünkben idén három helyszínen helyeztettünk ki kísérleti jelleggel sebességmérő táblát. Ezek közül az egyik a Sasadi úton, egy a Hunyadi Mátyás úton, egy pedig Gazdagréten, a Rétköz utca – Csíksomlyó utca csomópontnál került beüzemelésre.

A napelemes és akkumulátorral is rendelkező, 70x50 cm-es méretű LFK-VS típusú sebességjelző táblák a valós gépjármű sebességet mutatják, illetve, ha valaki gyorsabban közelíti meg a sebességjelzőt az adott úton megengedettnél, "Lassíts!" felirat jelenik meg a kijelzőn. Ezáltal várhatóan mérséklődik a gyorshajtások száma és biztonságosabb lesz mind a gépjármű, mind a gyalogos közlekedés.

Amennyiben az adott eszközök beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, a jövő évben pénzügyi lehetőségeink függvényében újabb helyszínekre is várható a kihelyezésük.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.