Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Rozsda Lovag kalandjai a Karinthy Színházban

Újbuda   |   2016, szeptember 8 - 14:02Nyomtatóbarát változatSend by email

Páncélvár lakója Rozsda lovag kénytelen fogadni váratlan vendégét Fránya Fridát, a boszorkányt. A kissé teszetosza, de jószívű mesehős legújabb kalandjai Bozsik Yvette rendezésében láthatók a Karinthy Színházban szeptember 9-től.

Minden korosztály kedvét lelheti Rozsda lovag harmadik színpadi kalandjában, amely kategóriáját tekintve családi musical, mivel tánc és ének, élő zene és játékos ötletek szórakoztatják a gyerekeket és szüleiket. A tévében és moziban is feltűnt mesehőst Bozsik Yvette állítja színpadra, a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Thália után ezúttal a Karinthy Színházban. Az újrahasznosított fémek lovagja, Rozsda, továbbra is a Páncélvárat lakja barátjával, Koksszal a sárkánygyerekkel, a harcias Szélvész várkisasszonnyal és a Beszélő Süveggel. Ám ezúttal ki se kell lépni a kapun a kalandért, a várba ugyanis Fránya Frida a boszorkány érkezik, aki Rozsdának cserét ajánl: zenélő órát ad Koksszért. A lovag ugyan nem áll rá az üzletre, de a baj így is bekövetkezik: Frida elvarázsolja Rozsdát, Koksz pedig ezt látva kereket old. Így veszi kezdetét a többszereplős kaland a Csodalények Erdejében.

A koreográfiát nem Bozsik Yvette készítette, hanem Vislóczky Szabolcs aki nemrég végzett a Magyar Táncművészeti Főiskolán, Bozsik tanítványaként. Az előadás elrugaszkodik a klasszikus szerepektől, mivel a lovag is lehet gyenge, a várkisasszony pedig hős, a boszorkánypedig nem biztos, hogy gonosz. Rozsdáéknál nincs szemét, minden felhasználható újra, felhívva a figyelmet az újrahasznosításra.

A Fránya Fridát alakító Balázs Andrea kifejezetten szeret gyerekeknek játszani, mivel szerinte ők még nem udvariaskodnak, hanem azonnal kiderül tetszik-e nekik a darab, jól hallják-e a színészeket. Elmondta, előfordult, hogy egy gonosz szerep után a gyerekek „rátámadtak”, így most kifejezetten örül, hogy Frida szerepe alapvetően nem gonosz, csak túlságosan szeret a figyelem középpontjában lenni…

Az előadás bemutatóját szeptember 9-én tartják a Karinthy Színházban.

B.Gy.