Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. csütörtök, Antal, Anett

Rendkívüli téli időjárási helyzetekre készültek a dél-budai önkéntesek

Újbuda   |   2018, november 27 - 01:01Nyomtatóbarát változatSend by email

Elképzelt, rendkívüli téli időjárásra, és az esetlegesen kialakuló helyzetek kezelésére készült fel a Dél-budai Önkéntes Mentőcsoport több tagszervezete november 24-én a Kamaraerdőben.

A gyakorlat fő célja az volt, hogy az önkéntesek valós körülmények között készüljenek fel olyan helyzetekre, amelyek rendkívüli időjárás esetén történhetnek. Ilyen volt például, hogy számolják a fakidőléseket és mentsék a sérülteket.

Az Újbuda Polgárőr Egyesület, a Budafok-Tétény Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Vitézi Rend Katasztrófavédelmi Százada, valamint a Magyar Vöröskereszt önkéntesei, több órás megfeszített munkával, ismét bizonyították a feladatokra való rátermettségüket.

A gyakorlat végrehajtásának szempontjából rendkívül fontos volt a munka- és balesetvédelmi szabályok betartása, amelyre valamennyi jelenlévő kiemelt figyelmet fordított. A komoly fizikai erőpróbát jelentő feladatokat körültekintően, csapatmunkában hajtották végre, mivel a valós helyzetek során is csak egymással és a hivatásos szervekkel együttműködve, csapatban gondolkodva lehet a feladatokat eredményesen, biztonságosan végrehajtani.

A gyakorlaton résztvevők munkáját a Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakembere irányította, felügyelte és értékelte. A gyakorlat zárása során megköszönte a résztvevők munkáját, majd kiemelte, hogy valamennyien alkalmasak a hivatásos katasztrófavédelmi szerv feladatainak segítésére. A mentőcsoport tagszervezetei saját, és vállalt feladataik tekintetében is felkészültek a téli káreseményekre, azok felszámolására.