Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Rendhagyó rendőrségi akció volt a Karolina úton

Újbuda   |   2014, május 5 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Razzia helyett drogprevenciós programmal lepte meg a rendőrség a Karolina úti Club Play diszkó közönségét. A BRFK Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai a szórakozóhely előtt szemléltették a tudatmódosító szerek hatásait. A kerületi rendőrkapitány kiterjesztené a kezdeményezést más éjszakai szórakozóhelyekre is.

Rendhagyó buli volt a minap az egyik Karolina úti szórakozóhelyen. A fiatalok este fél 11 körül gyülekeztek, ám ezúttal 16 éveseket is beengedtek a diszkóba. Sokan már bealapozva érkeztek a helyszínre, de a rendőrség jelenléte senkit nem feszélyezett. Amikor előkerültek a szemléltető eszközök, a srácok invitálás nélkül jelentkeztek, hogy kipróbálják azokat. Az egyik legnépszerűbb játék az úgynevezett részeg szemüveg volt, ami a térérzékelést befolyásolja úgy, mintha viselője drog vagy alkohol hatása alatt volna.

- Régi probléma a diszkókban a kábítószer fogyasztás és terjesztés, ezért el kell menni ezekre a helyekre. Nem elegendő csak az iskolákban megszólítani a fiatalokat – mondta Berki Antal Újbudai rendőrkapitány, aki szerint nemcsak a drogozás veszélyeire, de a személyes értékek védelmére is fel kell hívni a figyelmet. A statisztikák szerint ugyanis gyakori a lopás a szórakozóhelyeken. A rendőrség nem véletlenül kezdte prevenciós programját a Club Playnél. A környék lakói nemcsak a hangos zene, hanem a fiatalok viselkedése miatt is többször tettek már bejelentést. - Sikereket várunk az akciótól és ha beváltja a hozzáfűzött reményeket, kiterjesztjük a programot – mondta a rendőrkapitány.

Tóth Rita üzletvezető-helyettes szerint a diszkó mindent megtesz a drogmentes bulikért. Belépésnél korellenőrzést végeznek, a 16 pluszos buliknál pedig a kiskorúak megkülönböztető karszalagot kapnak azért, hogy ne szolgálják ki őket alkohollal.

T.D. - ÚjbudaTV