Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Rendhagyó környezetismereti órák

Újbuda   |   2019, július 8 - 11:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kelenvölgyi Általános Iskola, az adai Cseh Károly Általános Iskola és a moholi Novák Radonic Általános Iskola pedagógusai tartottak közösen rendhagyó környezetismereti órákat a klímaváltozás hatásairól az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június elején a vajdasági Adán, Újbuda egyik testvérvárosában.

A XI. kerületi önkormányzat közreműködésével szervezett tanórák célja, hogy felhívják a tanulók figyelmét a klímaváltozásra és hatásaira.

A foglalkozást lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. Ezen kiderült, hogy bár a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, megjelenési formája jelentősen eltér egy nagyváros és egy kistelepülés esetében. A program a Bethlen Gábor Alap támogatásával a Klímaváltozás a Kárpát-medencében, Közös a Felelősségünk! – rendhagyó környezetismereti órák és kerekasztal-beszélgetések Ada testvértelepülésünkön a Környezetvédelem Világnapja (június 5.) alkalmából című, TTP – KP -1 – 2019/1 – 000002 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.