Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Remek hangulatú meccsen botlott a MAFC

Újbuda   |   2014, április 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Az év egyik legjobb színvonalú mérkőzését játszotta a két fiatal és egyaránt homogénnek tekinthető budapesti gárda, a MAFC és a TF csapata. A mérkőzés nem csak a lokális harc, hanem a korábban a MAFC-nál éveket eltöltő Merim Mehmedovics TF-edző jelenléte miatt is komoly presztízsharcnak volt várható. Telt ház volt a Gabányiban és a hangulat is méltó volt a derbi szintjéhez.

Kezdetben egyértelműen érvényesült az ex-MAFC-os Tóth Szabolcs húzta vendégek akarata. Nemcsak a 4-8 pont között mozgó vezetés birtoklása miatt, hanem azért is, mert Beákék egyértelműen rá tudták erőltetni akaratukat a félidőre kilenc egységnyi hátránnyal pihenőre vonuló Dinnyés-alakulatra.

Noha nagy lendülettel jött ki a fordulás után a Vavra fémjelezte hazai csapat, ám a meccs végére visszaütött, hogy a MAFC edzői stábja nem tudta kihasználni bővebb rotálási lehetőségeit sem. Példának okáért az A-csoportot is megjáró Csapai mindössze egy percet kapott a bizonyításra, Gorzsás pedig hiába dobott három perc alatt négy pontot, egy hiba után mehetett is a padra. Ez vissza is vetette az addigra a vezetést már megszerző újbudaiakat.

A negyedik etap közepén megint szigorítani tudott védekezésén a TF. Az utolsó percekben a lélektani előny abszolút a Mehmedovics-tanítványokat segítette, és Debreczeni jó büntetője jelentette a derbi végét érdemben. Onnan már nem tudott csodát tenni a játékvezetéssel a hajrában túl sokat foglalkozó MAFC.

Hazai környezetben majd fél év után először kapituláltak Tursicsék, és ezzel nagy esélyt szalasztottak el, hogy lerázzák a tabellán az üldözőiket. A hosszú hétvége miatt a MAFC már szerdán lejátssza következő bajnoki meccsét Pápán.

Videó-összefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=my0BqNgYqyE

MAFC – Tehetséges Fiatalok 68:72 (17:22, 16:20, 16:10, 19:20)

MAFC: Vavra (19 pont, 8/12 mezőnyből, 7 lepattanó, 4 gólpassz), Lakosa Zs. (17 pont, 7/10 mezőnyből, 7 lepattanó, 8 kiharcolt fault, 5 eladott labda), Fekete Cs. (13/3 pont, 8 lepattanó)

TF: Katona (19/3 pont, 5 szerzett labda, 7 kiharcolt fault), Beák (19/12 pont, 4/8 tripla, 5 lepattanó), Tóth Sz. (16 pont, 5 lepattanó), Szobi (9/3 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz)

Következő mérkőzés:
Pápa – MAFC, 2014. április 30. (szerda) 18:00; Hauszmann Alajos utca 5.
forrás: kezdo5.hu

A forduló mérkőzéseinek összefoglalója: http://kezdo5.hu/magyar-ferfi/masodik-vonal-nb-i-b-oriasi-hangulat-es-re...

kezdo5.hu

 

 

Remek hangulatú meccsen botlott a MAFC

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Charity Feszt a Dürer Kertben  

A hajléktalanok megsegítéséről és az ukrán menekültekért szervezett akciójáról ismertté vált Budapest Bike Maffia a hétvégén rendezte meg a Charity Fesztet, a civil szervezetek fesztiválját a Dürer-Kertben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.